Over ons

Onze scoutinggroep bevindt zich in de Nijmeegse wijk Dukenburg aan de rand van de wijk Weezenhof. Vanuit deze plek beleven elke zaterdag ongeveer 140 kinderen en jongeren het spel van scouting. De verschillende activiteiten en programma's zorgen ervoor dat de kinderen bijvoorbeeld een sluipspel kunnen doen in het bos, uitwaaien tijdens een fietstocht of creatief bezig kunnen zijn. Al deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een groep van ongeveer 50 kaderleden, allen vrijwilligers.

Nooit te oud

Ook aan de ouderen is gedacht. Naast een aanbod voor jongeren is er voor elke volwassene wat wils! Vaak is dit in de vorm van een keer meedoen met de speltakken, of klussen in en om de blokhut. Een stapje verder kun je gaan door een taak op je te nemen van bijvoorbeeld bestuurslid. Je ziet het, je bent nooit te oud voor Scouting.

Organisatie

De Karel de Stoute groep bestaat uit een groep met haar jeugdleden en een stichting. De groep heeft een eigen structuur in de vorm van een (dagelijks) bestuur waarin alle speltakken vertegenwoordigd zijn. Deze speltakken verzorgen het programma-aanbod zodat de kinderen wekelijks het spel van scouting kunnen spelen of op (weekend)kamp kunnen gaan.

Voor deze activiteiten zijn natuurlijk materialen en voorzieningen nodig. De stichting van de Karel de Stoute groep zorgt hiervoor.

Regionaal en landelijk

Onze groep is een van de tientallen die de regio Zuid Oost Nederland (ZON) rijk is. Ook op regioniveau vinden activiteiten plaats. Meestal is dit per leeftijdsgroep zoals de bever-doe-dag of de Regio Scouts Wedstrijden (RSW). Voor alle leeftijden is bijvoorbeeld de Baden Powell mars, een wandeltocht ter herinnering aan de oprichter van Scouting Lord Baden Powell.

Verder is de Karel de Stoute groep lid van Scouting Nederland (SN). Deze overkoepelende organisatie zorgt ervoor dat de scoutinggroepen ondersteund worden op allerlei gebieden zoals ontwikkeling van nieuw spelmateriaal.


Terug naar boven