Bevers (5 tot en met 7 jaar)

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Spelend verkennen

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneel spelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen en daarvoor hoeven ze niet op reis; in het dorp Hotsjietonia is genoeg te beleven.

De leiding speelt mee

De leiders en leidsters van de Bevers spelen mee. Zij organiseren niet alleen een leuke middag voor de Bevers, maar zij spelen graag mee met de kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen talenten, maar ook een goede scoutingopleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Een serie handboeken ondersteunt de leiding bij het bedenken van het spel. Uw kind is bij Scouting in vertrouwde handen.

Bevers spelen samen

Bevers spelen niet alleen in het dorp Hotsjietonia en met de figuren ervan, maar ook met elkaar. Ze zijn speels en door met elkaar te spelen bevorderen ze het groepsgevoel. Zo leren de Bevers spelenderwijs samen te werken.

Kijk dit zijn wij!

Wanneer spelen de Bevers?

Elke zaterdagmiddag komen de Bevers van 14:00 tot 16:00 uur bij elkaar. Ook gaan de Bevers op verschillende kampen. Drie keer in het jaar gaan ze op weekendkamp en in de zomer gaan ze een halve week op zomerkamp.


Terug naar boven