Het uniform

Het Scouting uniform is de kleding die we dragen tijdens een opkomst. Het Scouting uniform bestaat uit de Scouting blouse en de das van onze Scouting groep. Elke leeftijdsgroep (speltak) heeft een eigen kleur blouse. Zo is de ScoutFit blouse van de Welpen groen, Scouts hebben een beige ScoutFit blouse en Explorers hebben een rode ScoutFit blouse.

Hoe kom ik aan een uniform ?

Het uniform is te koop bij de ScoutShop. De ScoutShop heeft een internet site waar je kunt bestellen (website ScoutShop) of je kunt één van de winkels bezoeken. De dichtstbijzijnde winkel vind je in Arnhem. Daarnaast laten wij over het algemeen één keer per jaar tijdens het overvliegen de ScoutShop met hun mobiele shop naar ons clubgebouw toekomen. Voor meer informatie over het uniform kunt u altijd terecht bij de speltakleiding. Vaak hebben zij ook nog gebruikte uniforms liggen, die tegen een kleine prijs te koop zijn.

De insignes

Weet jij na je installatie ook niet meer waar je de insignes op je uniform moeten worden gestikt of gelijmd? Wij helpen je uit de brand!

  1. Installatieteken Scouting Nederland
    (witte achtergrond)
  2. Speltakinsigne
  3. Groepsnaambandje (graag tegen de naad)
    Naambandje speltak
  4. Nationaliteitsinsigne (rood-wit-blauw, optioneel)
  5. Europainsigne (blauwe achtergrond, optioneel)
  6. Patrouillelinten (Scouts) / nestlinten (Welpen)
  7. Vaardigheids insignes
  8. PL / APL linten
  9. Karel de Stoute badge
  10. Groepsdas (onder de kraag)
  11. Gelegenheidsinsigne (max. één jaar)
  12. Overige insignes

Het uniformTerug naar boven