Staf & Kader

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting op zoek naar jou!

Niet alleen voor kinderen

Het is een en blijft een feit: 'zonder vrijwilligers, geen Scouting'. Gelukkig hebben wij daar geen last van en zijn alle speltakken over het algemeen voorzien van een gezond stafteam dat enthousiast van alles organiseert om de jeugdleden een leuke tijd te bezorgen. Dat houdt niet in dat we niet op zoek zijn naar nieuwe en enthousiaste mensen, want groeien, dat doen we maar al te graag. Lijkt het jou wat om ons te komen versterken, dan ben je meer dan welkom, wat je kwaliteiten dan ook zijn!

Huh, Staf?, Kader?

Bij ons zijn het ingeburgerde kreten, maar voor de buitenstaander kan het onbegrijpelijk zijn.
De stafleden zijn al onze vrijwilligers die leiding geven aan jeugdleden. Kaderleden zijn alle stafleden PLUS alle overige vrijwilligers (zoals bijvoorbeeld de bestuursleden).

Ontspanning en teambuilding!

"Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor andere zorgen". Daarom organiseren we ook vaak leuke activiteiten voor onze eigen vrijwilligers. Naast de nodige ontspanning die dit natuurlijk bied, is het ook nog eens hartstikke goed voor de teamspirit.
Soms doen ook de Rowans & Sherpa's met onze activiteiten mee, op die manier is de drempel voor de aankomende stafleden wat lager wanneer ze oud genoeg zijn om over te stappen naar de stafleden.

Een impressie!

Leeftijd?

Vanaf de leeftijd van 18 jaar kun je bij de staf komen. Iemand van 18 jaar kan natuurlijk niet meteen als leidster of leider bij de Rowans & Sherpa's (dat zijn de jeugdleden tussen 14 en 18 jaar) aan de slag. Maar bij de Bevers, Welpen of de Scouts kun je bijna altijd terecht. Ervaring met Scouting is mooi meegenomen, maar helemaal niet nodig. Wat je wel nodig hebt is het plezier om samen met een speltakteam allerlei activiteiten te bedenken en te organiseren. En omdat je heel direct met kinderen aan het werk gaat, moet je dat natuurlijk leuk vinden om te doen.


Terug naar boven