Rowans & Sherpa's / Explorers (15 tot en met 18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals bijvoorbeeld een expeditie in binnen of buitenland.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma.

Zelf bepalen wat je gaat doen

Een 24 uurstocht, primitief koken, pionieren, bosspelen, videonight en een LAN Party, zo maar een greep uit de vele activiteiten die de Rowan's & Sherpa's voor zichzelf organiseren. De begeleiding helpt bij het uitvoeren van de plannen en stuurt soms een beetje bij.

Geen leiding, maar begeleiding

Bij de Rowans & Sherpa's heet de leiding ineens geen leiding meer, maar begeleiding. Van de begeleiders mogen de Rowans & Sherpa's best wat verwachten, niet dat ze de Rowans & Sherpa's bezig houden met voorgekookte programma's, maar wel dat ze de Rowans & Sherpa's begeleiden met het maken van programma's, het voorbereiden van kampen en het regelen van financiële acties.

Weekenden en zomerkamp

Net zoals alle andere speltakken, gaan ook de Rowans & Sherpa's op kamp. Door het jaar heen zijn er een aantal grensverleggende weekendkampen en in de zomervakantie is er het zomerkamp. De Rowan's & Sherpa's kiezen er eigenlijk altijd voor om naar het buitenland te gaan. Tijdens het zomerkamp ondernemen ze vaak grotere activiteiten zoals bijvoorbeeld mountainbiken, klimmen of en een kano tocht. Natuurlijk kost dit alles dan ook meer dan een kamp van bijvoorbeeld de Scouts. De ouderbijdrage is dan ook niet voldoende om dit te kunnen bekostigen. Om het geld wat nodig is voor het zomerkamp toch bij elkaar te krijgen, doen de Rowans & Sherpa's door het jaar heen financiële acties om het geld wat ze extra nodig hebben zelf bij elkaar te sparen.

Een impressie!

Rowans & Sherpa's = Explorers

Verwarrend hé, maar het is toch echt hetzelfde. De "explorers" heten bij onze Scoutinggroep "Rowans & Sherpa's", dat komt omdat we vroeger aparte groepen hadden voor de meiden (Sherpa's) en de jongens (Rowans). Later zijn die samengevoegd en zo zijn de "Rowans & Sherpa's" ontstaan.

Waar en wanneer dan?

De Rowans & Sherpa's komen in principe elke zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur bij elkaar, maar die tijd kan zo maar veranderen. Het kan zo zijn dat de Rowans & Sherpa's een programma hebben bedacht waarbij ze op een ander moment of op een andere locatie bij elkaar komen. Je leest het al, alles kan!


Terug naar boven